Karta dań i win
Do wina / Follow the wine |
|
PASTA Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM (VEGE) z jarmużem, ricottą i pieczywem |
24 PLN |
OLIWKI OD GREKA (VEGAN) czosnek, rozmaryn |
24 PLN |
MŁODY KOZI OD GRZEGORZA I KASI ŁASKICH (VEGE) zioła, oliwa z oliwek |
36 PLN |
SERY (VEGE) bursztyn, pecorino, kozi dojrzewający, gravier, konfitura z cebuli |
48 PLN |
DESKA (NIE) WINNA chorizo pieczone, oliwki od greka, pasta z czosnkiem niedźwiedzim jarmużem i ricottą, szynka dojrzewająca, młody kozi, bursztyn, pieczone migdały |
62 PLN |
Na początek / For the good start |
|
RACUCHY Z KISZONEJ KAPUSTY Z BOCZNIAKIEM (VEGE) wędzona śmietana, marchewka, cukinia |
32 PLN |
SAŁATA Z PIECZONYM KOZIM SEREM (VEGE) piklowana dynia, granat, balsamiczny burak, sos malinowy, płatki migdałów |
42 PLN |
TATAR WOŁOWY PODWĘDZANY (pt-nd) wołowina premium, żółtka z truflą, marynowane kurki, ogórek kiszony, cebula, mikro zioła, chleb na zakwasie |
49 PLN |
MATIJAS KORZENNY wędzone ziemniaki francuskie, piklowana cebula, zielony ogórek marynowany, oliwa pietruszkowe-szczypiorkowa |
38 PLN |
PITA Z BAKŁAŻANEM I CHORIZO grillowana pita, pasta z czosnkiem niedźwiedzim, marynowany bakłażan, chorizo, pomidor cherry, suszony pomidor, makro zioła |
38 PLN |
KREWETKI Z CHORIZO / 6 szt czosnek, chilli, grzanka |
56 PLN |
Mąka i woda |
|
GNOCCHI Z PALONYM MASŁEM (VEGE) młotkowany pieprz, emulsja winno maślana, Grana Padano 42 |
42 PLN |
FETUCCINE Z OWOCAMI MORZA krewetki, kalmary, małże Venus, czosnek, natka, chilli, wino |
62 PLN |
FETUCCINE Z RAGOUE Z JELENIA marchewka, pietruszka, jałowiec, rozmaryn, seler naciowy, pomidory, wino |
48 PLN |
Zupy/ Soups |
|
ZUPA CEBULOWA grzanka, wino, ser, tymianek |
28 PLN |
ZUPA DNIA | cena dnia |
Dania główne |
|
GOŁĄBKI Z BOCZNIAKAMI (VEGAN) kapusta włoska, kasza gryczana, marchewka, cebula, boczniaki, cieciorka, sos pomidorowo-paprykowy |
42 PLN |
PANINI Z SZARPANĄ WIEPRZOWINĄ mango chutney, sos chipottle, orzechy nerkowca, rukola, frytki |
48 PLN |
FILET Z SANDACZA czarna soczewica, zielony groszek, masło, konfitowane pory, wino |
62 PLN |
WOLNO PIECZONE ŻEBERKO ziemniaki francuskie, warzywa pieczone, sos porto, ziołowe pesto |
56 PLN |
UDO KACZKI winny burak, puree z marchewki i batata, sos jeżynowy żurawinowy |
62 PLN |
BURGER „NAD JEZIOREM” wołowina premium 180gr, chorizo, mimolette, pikle, karmelizowana cebula, sałata, pomidor, chipotle mayo, bułka maślana |
53 PLN |
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ /180gr ziemniaki francuskie, grillowane warzywa, boczniak, masło czosnkowo ziołowe, chrust z pora |
132 PLN |
Desery/ Desserts
|
|
GRUSZKA W WINNYM SYROPIE czekolada, krusza, sos angielski |
26 PLN |
CIASTO DOMOWE | cena dnia |
FONDANT CZEKOLADOWY owoce, lody waniliowe |
28 PLN |
Dla najmłodszych/ Kids Menu |
|
ROSÓŁ Z MAKARONEM | 18 PLN |
FILECIK DROBIOWY w delikatnej panierce z mizerią i kopytkami |
32 PLN |
MAKARON PENNE (VEGE) delikatny sos pomidorowy, parmezan |
26 PLN |
FRYTKI 200gr | 20 PLN |
NALEŚNIKI Z WANILIOWYM TWAROŻKIEM | 24 PLN |
Cena dań nie obejmuje obsługi. Do rezerwacji i grup od 4 osób doliczony zostanie serwis 10 %