Karta dań i win
Do wina / Follow the wine |
|
DUŻE OLIWKI OD GREKA (VEGAN) w ziołach i czosnku |
28 PLN |
MŁODY KOZI (VEGE) z czosnkiem i rozmarynem, z gospodarstwa Kasi i Grzegorza Łaskich |
36 PLN |
HUMMUS KLASYCZNY (VEGAN) pita, rzodkiewka, młoda pieczona marchewka, czarnuszka, oliwa ziołowa |
28 PLN |
DESKA POLSKICH SERÓW (VEGE) polski ser z czarnuszką, ser wędzony, bursztyn, młody kozi, konfitura z czerwonej cebuli |
48 PLN |
DESKA (NIE) WINNA młody kozi, bursztyn, oliwki od Greka, hummus, kiełbasa dojrzewająca, szynka parmeńska, prażone migdały, mikro zioła |
64 PLN |
Przystawki / Starters |
|
TATAR Z WĘDZONEGO PSTRĄGA puree z bobu i wasabi, marynowana cebula, piklowany burak, oliwa koperkowa, chleb na zakwasie |
44 PLN |
PITA ZE SZPARAGAMI (VEGE) pita grillowana, creme fraiche ziołowy, twaróg kozi, pomidory, marynowana cebulka, cukinia, orzechy włoskie |
38 PLN |
KALMARY w panierce, majonez cytrynowo-chipotlle, cytryna |
36 PLN |
Sałaty |
|
MISA MOCY (VEGAN) czarna soczewica, marchewka pieczona, batat, bób, papryka kolorowa, marynowana cebula, hummus, sos miodowo musztardowy |
34 PLN |
SAŁATA Z MŁODYCH LIŚCI (VEGE) pomidorki cherry, marynowane rzodkiewki, kalamaty, młody kozi, sos balsamiczny |
36 PLN |
Mąka i woda |
|
LINGUINE Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM (VEGE) chilli, płatki migdałów, Grana Padano |
36 PLN |
LINGUINE Z KALMARAMI I KREWETKAMI oliwa, czosnek, chilli, natka, wino, masło |
62 PLN |
LINGUINE Z SZARPANĄ WIEPRZOWINĄ groszek, pomidor cherry, Grana Padano, masło, wino |
44 PLN |
RAVIOLI Z BAWOLĄ RICOTTĄ I SZPINAKIEM (VEGE) z palonym masłem i szałwią |
44 PLN |
Zupy |
|
ZUPA CEBULOWA grzanka, wino, ser, tymianek |
28 PLN |
ZUPA DNIA | cena dnia |
Dania główne |
|
PIECZONY MŁODY KALAFIOR (VEGE) pietruszkowa kruszonka, puree z pietruszki, chimichurri, mikro zioła |
36 PLN |
KURCZAK SUPREME mus z pietruszki, młode marchewki, mikro zioła, sos pomarańczowo tymiankowy |
46 PLN |
LABRAKS risotto szafranowe, bób, sos berneński, młode marchewki, oliwa ziołowa |
62 PLN |
RISOTTO SZAFRANOWE (VEGE) szalotka, białe wino, masło, Grana Padano, szparagi |
48 PLN |
ANTRYKOT NEW YORK 200 gr., sezonowany 60 dni, Argentyna, młode ziemniaki, masło z pieczonym czosnkiem, salsa chimichurri, sałatka wiosenna |
132 PLN |
Grill |
|
KARKÓWKA W CZARNEJ SOLI masło ziołowo-czosnkowe, pieczone ziemniaki, sałatka wiosenna, domowy coleslaw |
48 PLN |
BURGER „NAD JEZIOREM” wołowina premium 180 gr, ser wędzony, chorizo, sałata, pomidor, pikle, bułka maślana, majonez chipotle, frytki |
56 PLN |
WEGE BURGER HALLOUMI (VEGE) halloumi, grillowana cukinia, sałata karbowana, pikle, bułka maślana, sos rosyjski, frytki |
46 PLN |
KIEŁBASKI SYCYLIJSKIE sałatka ziemniaczana, musztarda, majonez chipotle |
42 PLN |
CIABATTA szarpana wieprzowina, salsa mango, cheddar, ogórek, rukola |
48 PLN |
ZIEMNIAK Z GZIKIEM (VEGE) salsa chimichurri, oliwa szczypiorkowa, świeże zioła, natka, koperek |
34 PLN |
FRYTKI STEA KHOUSE 200 gr. |
20 PLN |
Desery/ Desserts
|
|
MUS Z GORZKIEJ CZEKOLADY (VEGE) mus jeżynowy, owoce sezonowe |
26 PLN |
CIASTO DOMOWE | cena dnia |
SEMIFREDO (VEGE) beza, owoce sezonowe |
28 PLN |
Dla najmłodszych/ Kids Menu |
|
ZUPA POMIDOROWA z makaronem |
16 PLN |
MAKARON PENNE (VEGE) z sosem pomidorowym i serem Grana Padano |
26 PLN |
FILECIKI Z KURCZAKA z frytkami i mizerią |
32 PLN |
FRYTKI 200gr | 18 PLN |
NALEŚNIKI Z WANILIOWYM TWAROŻKIEM | 26 PLN |
Cena dań nie obejmuje obsługi. Do rezerwacji i grup od 4 osób doliczony zostanie serwis 10 %